Video i marknadsföringen

Så slutar du röra till det när du skapar rörlig media. 
Video är mycket mer än att bara synas på sociala medier. Men det kan vara knepigt att veta var och hur man ska börja i de egna kanalerna..

Så slutar du röra till det när du skapar rörlig media

Video är mycket mer än att bara synas på sociala medier. Men det kan vara knepigt att veta var och hur man ska börja i de egna kanalerna.
    
Alla vet att rörlig media är det man bör röra sig med om man vill nå, ja kanske främst, unga. De främsta plattformarna är förstås Youtube, Instagram och Facebook, där mediabolagen har lagt sitt fokus på Facebook, medan influencers satsat på Youtube och Instagram. Och kanske Snapchat, innan Kylie Jenner dissade kanalen och sänkte aktien med 6,1 %. Nåja.
    
Men förutom att synas på sociala medier, använder företag video alltmer i sina egna kanaler, såsom nyhetsbrev, kampanjsidor och förstås den egna webbplatsen. Bara genom att använda ordet video i ämnesraden ger en ökad öppningsgrad av nyhetsbrev.
    
Några smarta kom-igång-tips:
    
1. Individualisering
För tio år sedan var det coolt med personlig hälsningsfras i nyhetsbrev. Genom HTML5-standarden kan du anpassa videos på liknande sätt. Om ett par år får du ingen reaktion genom individualisering, så sätt igång igår. Eller ja, NU.
    
2. Skapa attraktion
Några saker att tänka på oavsett budget: ingen klickar bara för att det är video. Du behöver även skapa attraktion. Bygg ditt varumärke på ett sätt som känns naturligt. Rörlig media är ett utmärkt sätt att anknyta till målgruppen genom känslor och storytelling. Se till att styra användarna mot en tydlig uppmaning till handling.
    
3. Ljud
Ungefär 85% av alla visningar av video på Facebook spelas upp utan ljud. Försök därför att i första hand hitta ett format som fungerar utan ljud. Eller komplettera med subtitels.
    
4. Välj resultatindikatorer
Sist men inte minst. Välj viktiga resultatindikatorer som är meningsfulla för dina mål. Mät hela konverteringsprocessen istället för att förlita dig till antal visningar av filmen. Vilka är rätt mätvärden för att mäta dina resultat? Använd spårningsverktyg för att mäta dina framsteg och anpassa din strategi.
    
Ja, videomarknadsföring var en av trenderna 2017, men det verkliga genombrottet har ännu inte skett. I många branscher används hittills inte rörlig media på smartaste sätt. Kort sagt, dags att börja röra på sig. Lycka till!
    
    

Adress

Reaktion i Sverige AB
Industrigatan 4c
112 46 Stockholm

Kontakt

08‑407 18 30
info@reaktion.se

Jobba hos oss

Lediga tjänster